bjb
itcbet

Lalakon Désa Karédok di Sumedang

Désa Karédok di Kecamatan Jatigede Kabup[aten Sumedang. (Foto: Net)

JABARNEWS | SUMEDANG - Désa Karédok téh aya di Kacamatan Jatigedé, Kabupatén Sumedang. Perenahna di sisi Walungan Cimanuk, kira-kira dua kilométer kaléreun Bendungan Jatigedé. Désa anu kaitung loba lalakonna. Di dinya aya “Upacara Ngarot”, upacara adat Sunda anu mayeng dilaksanakeun unggal bulan Oktober.

Kangaran-ngaraning urang Sunda, tangtu moal bireuk deui kana karédok mah, kadaharan tradisional anu loba rupana. Aya karédok leunca, karédok kacang panjang, jeung karédok térong buleud. Naha karédok bet dipaké ngaran tempat? Kieu lalakonna téh:



Baheula dina mangsa Pangéran Aria Suria Atmaja jadi Bupati Sumedang (1883 – 1919 M), ieu désa téh ukur lembur leutik anu katelahna Kampung Dobol. Perenahna henteu jauh ti Walungan Cimanuk.

Kacaturkeun, dina hiji mangsa Pangéran Aria Suria Atmaja ngahaja nganteur kalangenanana kana ngalintar. Tempat anu ditujuna, nya éta Leuwi Kiara. Kalawan henteu disangka-sangka, Pangéran Aria Suria Atmaja, satutasna hanjat ti walungan bet ngadadak nyimpang heula ka Kampung Dobol.
Halaman selanjutnya
Tags : Desa Karedok Walungan Cimanuk Upacara Ngarot Karedok Leunca Karedok Terong Karedok Kacang Panjang Pangéran Aria Suria Atmaja Bupati Sumedang Kampung Dobol Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Terkini Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi