Kaulinan Barudak: Pérépét Jéngkol atawa Parékét Jéngkol?

Pérépét jéngkol, kaulinan has barudak Sunda (Foto: Indonesia Mandiri)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah.

Salasahiji kaulinan barudak Sunda téh nya éta “pérépét jéngkol”. Basa kuring keur ngumpulkeun kaulinan barudak Sunda. tuluy dibandingkeun jeung kaulinan barudak anu aya di wewengkon séjén. Loba anu saruana, ngan pédah béda ngaranna. Upamana baé “gatrik”, di wewengkon Batawi disebut “tok lélé”; “jajangkungan” di urang, disebut “égrang” di Jawa. Kitu deui “oray-orayan” jeung “galah sodor”. Éta di antarana.

Baca Juga:

Palasipah Suten: Di Dunya Mah Euweuh nu Jago

Congklak Hadé pikeun Kamekaran Uteuk Barudak



Ari “pérépét jéngkol” mah, euweuh sasaruanana. Copélna can kapanggih anu sarua di daérah séjén. Di daérah séjén mah euweuh kaulinan barudak anu sawatara urang patukang-tukang bari sukuna paselup patumpang-tumpang; tuluy acreug-acreugan bari kakawihan. Bisa disebutkeun “pérépét jéngkol” téh kaulinan barudak has Sunda. Anu matak lebar mun “pérépét jéngkol” nepi ka leungit téh.

Ngan aya kahananana (kendalana – Ind.) upama éta kaulinan diwanohkeun ka barudak. Kakawihanana cawokah. Ampun paralun, lain rék cawokah komo jorang, ngan ieu mah niat ngalelempeng baé. Anu sumebar kiwari, unina kieu:

PÉRÉPÉT JÉNGKOL
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Perepet Jengkol Kaulinan Barudak Bahasa Sunda Tradisional Jabarnes Berita Jawa Barat Berita Terkini Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kaulinan Barudak Lalaki: Papanggalan atawa Ngadu Panggal

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi