aqua

Candi Bojongménjé, Titinggal Sajarah Sunda di Rancaékék

Candi Bojongménjé titinggal sajarah Sunda nu teu kaurus. (Foto: Tribunnews.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Majarkeun téh di Tatar Sunda mah kakurangan titinggal sajarah, utamana anu mangrupa candi. Anggapan kitu téh ayeuna mah geus bisa disebutkeun salah. Apan ayeuna mah geus tinggoréhél titinggal sajarah anu mangrupa candi di sakuliah Tatar Sunda.

Baca Juga:

Lagi, Ridwan Saidi Sebut Tak Ada Candi di Batujaya Karawang

Kerap Banjir dan Macet, Wagub Uu Minta PT Kahatex Bangun JPO



Di antarana baé Candi Cangkuang di Lélés Garut, Candi Ronggéng di Ciamis, Candi Talun di Subang. Malah di Batujaya Karawang mah geus kapanggih komplék candi anu kacida legana. Ceuk para ahli mah, diduga leuwih lega ti komplék Candi Borobudur. Malah bisa jadi, panglegana sa-Nusantara.

Soal candi, Kabupatén Bandung ogé henteu tinggaleun. Bulan Agustus 2002, di Kabupatén Bandung kapanggih ayana patilasan candi. Perenahna di Kampung Bojongménjé, Désa Cangkuang, Kacamatan Rancaékék. Padahal saméméhna di wewengkon Rancaékék can kungsi aya laporan ngeunaan ayana obyék purbakala.

Kapanggihna Candi Bojongménjé téh sasatna mah henteu dihaja. Harita téh tanggal 18 Agustus 2002 pasosoré, Pa Ahmad Muhammad jeung Pa Rochman sabatur-batur keur ngararata lahan kuburan. Getruk téh pacul Pa Rochman keuna kana barang anu teuas-teuas. Barang ditelek-telek, singhoréng tumpukan batu anu nyusun.
Halaman selanjutnya 1 2
Tags : Candi Bojongmenje Rancaekek Cangkuang Bandung Titinggal Sajarah Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jabar Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Banjir di Jalur Bandung-Garut, Wagub Uu Inspeksi PT Kahatex

Banjir Kahatex Rancaekek, Hambat Pelaku Usaha Wisata Garut

Candi Borobudur Ternyata Dibangun Di Tengah Danau

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi