Gedong Saté, Adumanis Arsitéktur Indo-Éropah

Gedong Sate titinggal sajarah Jaman Walanda (Foto: Sindonews.com)

Penulis: Budi Rahayu TamsyahGedong Saté téh salasahiji wangunan kuno titinggal jaman kolonial Walanda di Kota Bandung. Salasahiji wangunan anu jadi kareueus, lainbaé keur urang Bandung, tapi ogé keur sakumna masarakat Jawa Barat deuih.

Buktina, Gedong Saté mindeng dijadikeun pananda anu miboga ciri mandiri pikeun Kota Bandung jeung Propinsi Jawa Barat. Pokona mah lamun dina hiji kagiatan atawa acara aya gambar Gedong Saté, geus moal salah deui, éta kagiatan atawa acara téh aya patalina jeung Kota Bandung atawa Propinsi Jawa Barat.

Baca Juga:

Tutup Student Exchange, Philipina - Bandung Saling Tukar Pengetahuan Budaya

SIM Keliling Polrestabes Bandung Jumat, 1 Februari 2019



Éta wangunan anu cétna bodas téh, perenahna di hareupeun Lapang Gasibu. Dina jaman Walanda disebut Gouvernements Bedrijven anu sok disingget GB. Ku lantaran miboga ciri mandiri anu kawas tiiran saté dina munara puncerna, ku bangsa urang disarebut baé Gedong Saté. Nelah nepi ka kiwari.

Gedong Saté kaasup wangunan titinggal sajarah anu kakoncara, lain baé di Kota Bandung jeung Jawa Barat, tapi ogé di sakuliah Indonésia jeung mancanagara deuih.

Gedong Saté mimiti diadegkeun taun 1920, sabada aya rencana mindahkeun puseur dayeuh Pamaréntah Hindia Walanda ti Batavia (Jakarta ayeuna) ka Bandung. Rarancangna beunang hiji tim anu diwangun ku arsiték Ir. J. Gerber, Ir. Eh de Roo, Ir. G. Hendriks, jeung pihak Gementee van Bandung anu dipupuhuan ku VL Slors.
Halaman selanjutnya 1 2
Tags : Gedong Sate Kota Bandung Arsitektur Jawa Barat Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal Bahasa Sunda

berita terkait

Puluhan Tahun Pengembang Di Kota Bandung Belum Serahkan PSU

SIM Keliling Polrestabes Bandung Kamis, 31 Januari 2019

SIM Keliling Polrestabes Bandung Rabu, 30 Januari 2019

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi