bjb

Uga Kabukana Lamun Geus Kajadian

Jaga mah sajajalan disaungan, beh bae kareta api. (Foto: PT KAI)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Biasana mun aya hiji kajadian gedé, sok loba anu ngaguar soal uga. Disurahan bari jeung umumna mah ngan saukur dikira-kira ngagunakeun élmu kirata (dikira-kira sugan nyata). Keun sual élmu kirata mah nya, guareun engké deui. Ayeuna mah urang guar dumasar élmu basa baé.Ceuk élmu basa mah uga téh nya éta siloka anu eusina tujuman kana parobahan penting kaayaan pajamanan jeung kaayaan nagara dina hiji mangsa.

Baca Juga:

Mobil Elp Tabrak Fuso di Tol Cipali, 5 Orang Meninggal Dunia

Di Lokasi CFD, Polres Purwakarta Sosialisasikan Bahaya Narkoba



Kadé pahili jeung cacandran. Ari cacandran mah gambaran kaayaan hiji daérah dina hiji mangsa saperti “Bandung heurin ku tangtung”; éta cacandran, lain uga. Sual cacandran geus dipedar ti heula.

Nu kumaha ari uga? Contona mah kieu:
Halaman selanjutnya
Tags : Uga Pakeman Basa Cacandran Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Perceraian di Purwakarta Meningkat, Ini Penyebabnya

Pebulu Tangkis Kelas Dunia Akan Bertarung Di Bandung

Warga Dikejutkan Dengan Terbakarnya Bangunan Semi Permanen

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi