bjb

Istilah Kadés, Lurah, jeung Kuwu di Sawatara Daérah

Kantor kuwu di Indramayu (Foto: Wikipedia)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Dina Undang-Undang Désa (UU No. 6/2014) kepala désa (kadés) jeung lurah téh béda. Kadés mah anu mingpin désa sarta dipilih ku rayat dina pilkadés; ari lurah anu mingpin kelurahan sarta ditunjuk ku bupati/walikota sarta meunang gajih bulanan deuih, da kaasup aparat sipil negara (ASN).

Baca Juga:

Jelang Pilkades Serentak, Balon Kades Kab. Bandung Wajib Bebas Narkoba

Korupsi Dana Desa, Kades Divonis 18 Bulan Bui



Tapi di masarakat mah henteu kitu, masih kénéh loba anu nyaruakeun kadés jeung lurah. Ka Kadés Cikeris di Bojong (Purwakarta), upamana, jarang anu nyebut Pa Kadés téh, umumna mah nyebut Pa Lurah baé: Pa Lurah Cikeris. Malah sakapeung aya anu nyebut Pa Kuwu.

Upama nyebut kuwu ka lurah di wewengkon Kawali, Ciamis, jeung sabudeureunana bisa jadi matak lieur. Sabab di dinya mah sebutan lurah téh sarua jeung kepala dusun (kadus) di Purwakarta. Kitu deui di wewengkon Cirebon jeung Indramayu, kadés téh disebut kuwu. Malah kantor désana ogé disebut kantor kuwu baé.
Halaman selanjutnya
Tags : Lurah Kades Kuwu Dusun Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Ada Tiga Tugas Utama Kades Menurut Wagub Jabar

Lurah Nagri Kaler Segera Pindahkan TPSS Yang Ada di Lokasi TPU

Mendes PDTT Berangkatan Kades Untuk Studi Banding

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi