aqua

Carita Rayat Ciamis: Sasakala Rawa Lakbok

Rawa Lakbok kiwari sabagian jadi pasawahan (Foto: swdinside)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Jaman baheula, aya hiji nagara. Ngaranna Nagara Banjar Pataruman. Ari anu jadi rajana Prabu Tambakbaya. Boga anak dua, lalaki wungkul. Éta dua budak téh pasipatanana patojaiyah pisan. Lanceukna kacida barangasanana jeung sugal. Ka kolot ogé nepi ka kanjat ngalawan atuh. Ari adina mah sabalikna. Pasipatanana lemah lembut jeung hadé haté. Anu matak pantes upama dipikanyaah jeung dipikadeudeuh ku bapana téh.

Baca Juga:

Waduh, KPU Ciamis Terkecoh

Kasus DBD Di Ciamis Meningkat, Status KLB Belum Juga Ditetapkan



Dina hiji waktu, Kangjeng Prabu boga maksud pikeun marén tina kalungguhanana, rék terus ngabagawan, sakumaha ilaharna raja alam harita. Tapi Kangjeng Prabu ngarasa bingung. Kudu ka saha dipasrahkeunana tahta kaprabon téh?

Upama dipasrahkeun ka anakna nu panggedéna, geus kabayang moal pibéréseunana. Apan sakitu barangasanana, sugal, katambah jeung sarakah deuih. Upama dipasrahkeun ka anakna nu pangleutikna, tada teuing ambekna anakna nu panggedéna. Temahna matak cilaka ka anakna nu kadua, anu kacida dipikanyaah jeung dipikadeudeuhna. Antukna Kangjeng Prabu nyokot hiji kaputusan, anu ceuk pangrasana mah adil. Karajaan téh rék dibagi dua.

Gancangna carita, karajaan téh dibagi dua. Anak Kangjeng Prabu Tambakbaya kabagéan sabeulah sewang. Geus kitu mah, Kangjeng Prabu ninggalkeun karaton, ngabagawan ngadon tatapa di tempat anu suni.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Sasakala Rawa Lakbok Ciamis Carita Rayat Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi