bjb

Lalakon Batu Cinta jeung Pulo Asmara di Situ Paténggang

Situ Patenggang di Ciwidey. (Foto: piknikdong.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Bandung Kidul mémang miboga alam anu éndah tur matak tibelat. Pantes mun padangajugjug téh. Di Ciwidéy upamana, aya tempat wisata anu geus kawentar kajanapria, kaceluk ka awun-awun, nya éta Situ Paténggang. Aya ogé anu nyebut Situ Paténgan. Éta téh aya dongéngna.



Kocapkeun Ki Santang, hiji jajaka gandang alona Prabu Siliwangi, Maharaja Karajaan Sunda. Ki Santang mikacinta putri gunung anu geulis, Déwi Rengganis. Tétéla, Déwi Rengganis ogé sarua cintana.

Hiji mangsa Ki Santang jeung Déwi Rengganis téh kudu papisah, lantaran kapaksa ku kaayaan. Ki Santang kudu mancén tugas ti nagara. Duanana ngarasa sedih.
Halaman selanjutnya
Tags : Batu Cinta Pulo Asmara Situ Patenggang Ciwidey Bandung Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi