bjb

Kampung Naga, Kampung na Gawir anu Teu Hésé Didongkangna

Kampung Naga, kampung adat nu teu jauh ti jalan gede. (Foto: Arief Setiawan)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kampung Naga téh salasahiji kampung adat di Tatar Sunda. Perenahna di Désa Néglasari, Kacamatan Salawu, Kabupatén Tasikmalaya. Béda jeung umumna kampung adat, Kampung Naga mah kawilang gampang didongkangna, lantaran tempatna henteu jauh ti jalan gedé antara Garut jeung Tasikmalaya.

Baca Juga:

Leuweung dina Konsép Budaya Sunda

Kampung Mahmud Raket Patalina jeung Kamekaran Islam di Bandung



Disebut kampung adat lantaran kabiasaan pendudukna anu masih kénéh pageuh nyekel adat kabiasaan karuhunna. Maranéhna pantrang ngarempak adat kabiasaan anu geus diguratkeun ku karuhunna. Nurutkeun kapercayaanana, ngarempak adat téh sarua hartina jeung henteu ngahargaan ka karuhun.

Wewengkon Kampung Naga legana lima héktar. Ari anu dijadikeun pakampungan aya 1,5 héktar ngawengku paimahan, pakarangan, balong, jeung pasawahan penduduk. Sésana leuweung, anu disebut leuweung karamat, lantaran di éta leuweung téh aya makam karuhun masarakat Kampung Naga.
Halaman selanjutnya
Tags : Kampung Naga Kampung Adat Salawu Tasikmalaya Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

DKKC: Kerajaan Baru Tak Ada Kaitan Dengan Kebudayaan Galuh

Lagi, Kemunculan "Kerajaan" Baru di Tanah Air

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi