aqua

Adat Nyunatan Baheula Sok Dibarengan ku Béla

Budak sunatan di Sumedang kiwari tumpak kuda renggong. (Foto: Antara)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Baheula mah nyunatan budak téh sok dimimitian ku turun mandi. Waktuna pisapoéeun deui kana bretna budak disunatan. Budak anu rék disunatan téh dimandian di situ atawa di walungan, diabring-abring.

Baca Juga:

HUT Majalengka ke-529 Tahun, Diadakan Karnaval Budaya Legenda Nyi Rambut Kasih

Wujudkan Majalengka Kratif dan Inovatif Melalui "Gema Macaku"



Ngahaja néangan pamandian anu rada jauh, ngarah henteu kagok ngabring-ngabringna. Di nu aya pakeunna mah sok ngahaja ngondang kasenian hélaran saperti sisingaan jeung kuda rénggong, keur ngareuah-reuah acara turun mandi téh.

Anu nyarambungan geus jul-jol deuih. Nyambungan ka nu boga hajat. Awéwé biasana mah ngarélék baskom. Eusina béas jeung pikeun deungeunna saperti emih, bihun, atawa endog.

Anu ngagandeuang ogé aya, nyambunganana ku duit diamplopan. Maksudna pikeun milu ngabanjel-banjel nu keur hajat. Anu nyambungan téh baralikna tara diléngohan, ku nu hajat sok dipulang ku berekat.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Adat Nyunatan Bela Budaya Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Simbol Kota Angin Dibumikan Dalam Festival 100 Kolecer

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi