bjb

Géco ti Cianjur nu Matak Uruy

Geco ti Cianjur. (Foto: Travel Kompas)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Mun ulin ka Cianjur, tong poho nyobaan géco. Enya géco, wancahan tina togé jeung tauco. Kadaharan anu geus jadi ciri has Cianjur, salian ti tauco. Naon bédana jeung géhu? Loba. Géhu mah togé diselapkeun kana tahu, tuluy digoréng. Ari géco mah, togé jeung kadaharan séjénna dibanjur ku tauco. Nempo saliwat mah géco téh teu béda ti kupat tahu atawa hucap ti Kuningan.

Baca Juga:

Sejumlah Titik di Gunung Padang Longsor

Komisi I DPRD Jabar Minta BPKAD Cianjur Segera Sertifikatkan Aset



Anu ngabaturan togé dina géco, aya kupat jeung tahu konéng meunang masian, teu béda ti kupat tahu. Ngan dibanjurna ku saos tauco meunang ngokolakeun. Salian ti kupat, bisa ogé diganti ku goréng kentang meunang nyiksik atawa dibarengkeun.

Cindekna mah géco téh diwangun ku kupat meunang ngeureutan, togé meunang ngulub, emih sagu, goréng kentang meunang nyiksik, goréng tahu meunang ngeureutan; tuluy dibanjur ku tauco meunang numis jeung kécap asin, daun bawang, cabé, jeung cuka. Bungbu séjénna, bawang beureum, bawang bodas, laja, jeung gula beureum. Hasilna, duh, piraku teu matak uruy.
Halaman selanjutnya
Tags : Geco Tauco Cianjur Kuliner Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Ada Jalan Mirip Kubangan Kerbau di Agrabinta Cianjur

Harapan Warga Agrabinta Cianjur kepada Pemerintah

Petani di Cianjur Terpaksa Jual Gabah Murah

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi