aqua

Emplod Ngeunah, Si Endog Léwo ti Malangbong

Emplod atawa Endog Lewo. (Foto: Tatar Jabar)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Lamun pareng ka Malangbong, boh nganjang boh ukur ngaliwat, tong poho nanyakeun emplod. Sakali deui emplod nya. Bisi panasaran wé, sabab ceuk béja loba anu deudeuieun sanggeus ngasaan éta emplod.

Baca Juga:

Diterjang Longsor, Jalur Bandung-Garut Kembali Lancar

Bencana Longsor Melanda Jalur Nasional Bandung-Garut



Mun teu kitu, tanyakeun baé endog léwo. Sarua baé da. Endog léwo téh ngaran alias tina emplod, nya éta ngaran kadaharan has Malangbong anu dijieunna tina sampeu sarta kiwari geus mimiti nanjung.

Anu matak disebut endog léwo, kabadé meureun sababna mah. Lantaran éta kadaharan rupana baruleud siga endog, sagedé-gedé endog puyuh, asalna ti Léwo. Apal Léwo mah nya. Enya éta, ngaran salasahiji kampung anu aya di Malangbong.

Ari anu mimiti nyieunan emplod alias endog léwo keur jualeun nya éta Haji Amin, urang Kampung Léwo, Désa Sukajaya, Kacamatan Malangbong. Kira-kira taun 1970-an.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Emplod Endog Lewo Malangbong Garut Kuliner Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Pengendara Motor Tewas Terlindas Bus di Garut

Dua Kecelakaan Beruntun Terjadi di Garut Dalam Sehari

Pemeras Sopir Bus Bersenjata di Garut Ditangkap Polisi

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi