Congklak Hadé pikeun Kamekaran Uteuk Barudak

Congklak atawa congkak, kaulinan barudak anu aman. (Foto: NU Online)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kaulinan mah teu kudu nu méwah jeung mahal. Asal aya, bisa dipaké kaulinan jeung teu ngabahayakeun. Salasahiji kaulinan anu kawilang aman téh nya éta congklak atawa congkak, basa Malayuna dakon.

Baca Juga:

Candi Bojongménjé, Titinggal Sajarah Sunda di Rancaékék

Kaulinan Barudak Lalaki: Papanggalan atawa Ngadu Panggal



Congklak biasana husus pikeun budak awéwé, tapi budak lalaki gé sok aya nu maén. Tempatna bisa di téras atawa di jéro imah. Pamaénna duaan-duaan.

Kaulinan congklak alatna maké papan nu geus dilogakan, tiap baris logakna aya tujuh, di tungtung pada tungtung aya logak nu rada gedé, nu disebut indung.

Ayeuna mah geus aya paranti congklak anu dijieunna tina pelastik, lengkep jeung kekewukanana. Malah mun euweuh-euweuh teuing mah, bisa nyieun logak dina taneuh di buruan.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Congklak Kaulinan Barudak Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kaulinan Barudak: Pérépét Jéngkol atawa Parékét Jéngkol?

Kampung Opak jeung Kolontong di Kabupatén Bandung

Mangpaat Lalab anu Kapopohokeun

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi