aqua

Kampung Langlayangan Kawilang Gedé Aya di Cihampelas

Salasaurang pangrajin langlayangan di Cihampelas (Foto: bandungkita.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Loba anu pacabakanana nyieunan langlayangan di Jawa Barat téh. Tampolana mah sakampung usaha nyarieunanlanglayangan, saperti di Jatinangor (Sumedang), Cimandé (Sukabumi), jeung Cihampelas (Kabupatén Bandung Barat/KBB).

Baca Juga:

Puluhan Sekolah di KBB Berada di Kawasan Patahan Lembang

Kampung Gajah Destinasi Wisata Terbengkalai di Bandung



Pantes mun disebut Kampung Langlayangan téh. Ngan anu kawilang gedé mah di Kacamatan Cihampelas (KBB), ngurung dua désa nya éta Désa Tanjungjaya jeung Désa Pasirwangi.

Ratusan umpi (kepala keluarga/KK) di éta dua désa, anu teu teu jauh ti Saguling téh, ngandelkeun pangupa jiwana tina nyieunan langlayangan. Unggal poé, méh di unggal imah ketémbong anu keur nyieun langlayangan.

Aya anu keur ngaraut awi, nyieun rarancang langlayangan, nimbang jangjang, masang benang rarancang, ngeureutan kertas, ngelém, atawa ngawangkongan langlayangan. Teu kahéngkér ku umur deuih, kolot-budak, awéwé-lalaki, sarua baé, ilubiung nyieunan langlayangan.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Kampung Langlayangan Cihampelas Kabupaten Bandung Barat Desa Singajaya. Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Dua Residivis Jadi Kurir Narkoba Berhasil Ditangkap BNN KBB

Setahun Menjabat, Jalanan di KBB Mulai Mulus

Blanko e-KTP Habis Lagi, Warga KBB Kesal

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi