aqua

Kutatandingan, Titinggal Karajaan Tarumanagara anu Nyésa

Salasahiji guha di Kutatandingan. (Foto: Pepeling Karawang)

Di Kutatandingan ogé loba guha deuih. Di antarana baé Guha Parigi, Guha Muara, Guha Berlian, Guha Jasman, Guha Masigit, Guha Pangimbaran, jeung sawatara guha lianna anu can kasaba ku jelema loba.

Guha Parigi perenahna di gawir Kiara Kumpay. Loba jelema anu ngadon tatapa atawa ngadon muja hayang beunghar di dinya. Nu matak di éta guha mah geus aya kuncénna.

Baca Juga:

Emak-Emak Pelaku Kampanye Hitam Jokowi Divonis Enam Bulan Penjara

Wah! 7 Desa Terkendala Dampak Kebocoran Minyak Mentah Pertamina



Guha Muara aya di sisi Walungan Cisubah. Ti jero guha bijil cai anu hérang. Wétaneunana aya Guha Berlian, lantaran loba batu anu kulap-kelip lir berlian. Teu jauh ti dinya aya Guha Jasman, anu ngaluarkeun cai beresih jeung hérang, sarta sok dipaké cai kabutuh sapopoé masarakat.

Ti Kutamariem ka Kutamasigit téh jauhna kira-kira dua kilométer. Ngaliwatan Kutabarang, Kutagombong, jeung Kutakulambu. Di Kutamasigit aya cinyusu anu katelahna Cikebo. Caina kaluar tina sela-sela batu, anu tara saat, sanajan halodo panjang.

Di Kutatandingan mémang loba guha sarta teu saeutik anu di jerona aya walungan. Geus tangtu euyeub ku titinggal sajarah mah nya. Meujeuhna mun dijadikeun pangjugjugan (déstinasi) wisata budaya jeung sajarah téh. Ngan tangtu wé perlu dibebenah deui, teu cukup ku ngandelkeun pamaréntah daérah deuih.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Kutandingan Kecamatan Ciampel Kabupaten Karawang Karajaan Tarumanagara Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Musim Kemarau, Dinkes Karawang Waspadai Penyebaran Penyakit

Keren! Teh Celli Dapat Penghargaan dari BNNP Jabar

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi