aqua

Gedong Merdéka, Asalna Tempat Hiburan Gegedén Walanda

Gedong Merdeka. (Foto: merdeka.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Asa piraku mun aya nu teu apal ka Gedong Merdéka téh. Salasahiji titinggal sajarah anu kakoncara di Kota Bandung. Diadegkeun saméméh nagara urang merdéka. Malah tadina mah ngaranna ogé Gedong Concordia.

Baca Juga:

Malam Hari, Sejumlah Ruas Jalan Kota Bandung Kembali Ditutup

Ngaran Kadaharan Kecap Wancahan dina Basa Sunda



Gedong Merdéka raket patalina jeung Konperénsi Asia Afrika, nya éta pajemuhan nagara-nagara Asia jeung Afrika taun 1955. Malah dingaranan Gedong Merdéka ogé harita, ku alpukahna Présidén Soekarno.

Kitu deui jeung jalan anu aya di hareupeunana, dingaranan Jalan Asia Afrika, anu tadina mah bagian tina Jalan Pangéran Sumedang (Pangéran Sumedangweg).

Gedong Merdéka mimiti diwangun taun 1895 ku Societeit Concordia nya éta pakumpulan pagawé urang Walanda di Bandung, anu matak ngaranna ogé Gedong Concordia. Tadina mah mangrupa wangunan basajan, teu bina ti warung kopi, tempat ngumpulna urang Walanda nu aya di sabudeureun Bandung.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Gedong Merdeka Concordia Jalan Asia-Afrika Kota Bandung Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Bénjang, Seni Gulat Tradisional ti Ujungberung Bandung

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi