bjb

Papakéan Urang Sunda Ditilik tina Asal-usul Kecapna

Awewe urang Kanekes (Baduy) make kabaya jeung dudukuy cetok (Foto: wikipie.co.id)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Pakéan urang Sunda kiwari, geus prah baé jeung umumna papakéan anu dipaké di tempat séjén, kaasup di mancanagara. Malah ti baheula, dina lebah papakéan mah, urang Sunda geus kapangaruhan ku budaya deungeun. Di antarana katangen tina asal-usul kecapna.



Urang Sunda geus maké baju. Kecap "baju" asalna tina basa Kawi "waju", anu hartina pakéan, aya ogé anu nyebutkeun asalna tina basa Walanda "baadje" anu harti asalna "bungkus, amplop". Kiwari ngandung harti "bungkus awak".

Baju ogé rupa-rupa. Aya kaméja, jas, piama, jeung sajabana. Kecap "kameja" asalna tina basa Portugis "kemeja". Ari jas jeung piama, asalna tina basa Walanda.
Halaman selanjutnya
Tags : Pakean Sunda Kabaya Pangsi Asal-usul Kecap Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal.

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi