Caturangga Kuda Nurutkeun Paririmbon Dalem Bandung

Balap kuda di Kuningan. (Foto: bingkaiwarta.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Nurutkeun kapercayaan urang Sunda, salian ti ajian-ajian, jampé-jampé jeung pamaké téh; réa deui anu baroga kasiat. Disangka sarta dipercaya gedé mawatna, réa perbawana ka nu miara atawa nu miboga, saperti: batu ali, iteuk, tatangkalan, dangdaunan, pakarang, jeung sasatoan.

Baca Juga:

Tutup Student Exchange, Philipina - Bandung Saling Tukar Pengetahuan Budaya

SIM Keliling Polrestabes Bandung Jumat, 1 Februari 2019



Dalah jelema ogé dipercaya yén aya perbawana. Aya watekna nurutkeun kana wanda, adeganana, jeung ciri-ciri anu aya dina dirina.

Éta kapercayaan kitu téh ditambahan sarta dikandelan ku titinggal Hindu. Aya kecap basa Kawi anu geus jadi kacapangan kolot-kolot urang, unina: siti, paksi, curiga, turangga, Ian wanita.

Siti, hartina: tanah; pakarangan. Paksi hartina: manuk, babakuna anu dipimaksud di dieu manuk titiran. Curiga, hartina pakarang; babakuna pakarang anu pamoran kayaning keris, tumbak, gobang. Turangga, hartina: tutunggangan, nya éta kuda. Wanita, hartina: istri, awéwé.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Tags : Caturangga Kuda Paririmbon Dalem Bandung Kota Bandung Kabupaten Bandung Satria Kinayungan Pakeman Basa Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Puluhan Tahun Pengembang Di Kota Bandung Belum Serahkan PSU

SIM Keliling Polrestabes Bandung Kamis, 31 Januari 2019

SIM Keliling Polrestabes Bandung Rabu, 30 Januari 2019

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi