aqua

Carita Rayat Pangandaran: Nyi Roro Kidul

Ilustrasi (Foto: suar.id)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Ti praméswari, Prabu Munding Wangi kagungan putra istri kacida geulisna, jenenganana Déwi Kadita. Ku geulis-geulisna dugi ka padanyebat Déwi Srangéngé. Pangna dilandi Déwi Srangéngé, lantaran rarayna cahayaan, kawas panonpoé mimiti bijil.

Baca Juga:

BKIPM Bandung Lepasliarkan Ribuan Benih Lobster di Pangandaran

Di Pangandaran, Voucher Hotel-Belanja Cukup Tukar Dengan Sampah



Teu kantos lami, Kangjen Raja kagungan deui putra pameget, namung nu ieu mah ti selir jenengan Déwi Mutiara.

Teu disebatkeun saha jenengan putra pameget Kangjeng Raja. Ngan baé Déwi Mutiara ngarasa yakin, sanajan anakna lalaki, salila aya kénéh Déwi Srangéngé jeung praméswari, pamohalan anakna bisa jadi raja.

Ku kituna euweuh deui jalan, lian ti duaanana kudu disingkirkeun ti karajaan. Ngan kudu kumaha carana?
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7
Tags : Nyi Roro Kidul Carita Rayat Pangandaran Laut Kidul Bahasa Sunda Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Perahu Bawa Wisatawan Terbalik di Pangandaran

Perahu Terbalik di Pangandaran

Pantai Pangandaran Mulai Dipadati Wisatawan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi