aqua

Carita Rayat Pangandaran: Nyi Roro Kidul

Ilustrasi (Foto: suar.id)

Kabeneran aya nu ngabéjaan, di tutugan Gunung Parahu, aya hiji awéwé tukang tenung sakti, ngaranna Nini Jahil.

Ngadéngé éta béja, gancang ku Déwi Mutiara disina datang. Barang tepung pok nyaritakeun niatna, nya éta hayang nyingkirkeun Déwi Srangéngé katut praméswari.

Baca Juga:

BKIPM Bandung Lepasliarkan Ribuan Benih Lobster di Pangandaran

Di Pangandaran, Voucher Hotel-Belanja Cukup Tukar Dengan Sampah



Nini Jahil nyanggupan. Maksud manéhna, anak jeung indungna, rék ditenung supaya beungeutna ruksak. Ingetanana, ari beungeutna ruksak mah, pasti ku Kangjeng Raja diusir, lantaran dianggap wiwirang keur karajaan.

Kacaritakeun dina hiji peuting, waktuna pangeusi karaton sararé tibra, Nini Jahil asup ka jero karaton. Dasar tukang tenung sakti, euweuh saurang ogé anu nyahoeun. Paraponggawa nu ngajaraga kabéh sararéna kawas bangké, gara-gara élmu sirep Nini Jahil.

Sup manéhna ka pangkuleman praméswari, sarta terus ngaluarkeun élmu tenungna. Ku matih-matihna élmu tenung Nini Jahil, harita kénéh pameunteu praméswati pinuh ku bisul. Teu kaop katoél saeutik, langsung kaluar getih campur nanah, bauna kaambeu hanyir.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6 7
Tags : Nyi Roro Kidul Carita Rayat Pangandaran Laut Kidul Bahasa Sunda Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Perahu Bawa Wisatawan Terbalik di Pangandaran

Perahu Terbalik di Pangandaran

Pantai Pangandaran Mulai Dipadati Wisatawan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi