aqua

Asal-usul Céksélong di Babakan Wanayasa, Purwakarta

Pengkolan Cekselong di Desa Babakan, Wanayasa. (Foto: Budi RT)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Di Désa Babakan, Kacamatan Wanayasa, Purwakarta aya tempat anu ngaranna Céksélong. Perenahna antara Lembur Babakan jeung Lembur Pangkalan, méméh parapatan nu ka Tanjakan Puspa.

Baca Juga:

Badminton Tournament Camat Wanayasa Cup

Polsek Wanayasa Amankan Anak Punk Kerap Ganggu Pengunjung Wisata



Anu matak dingaranan kitu téh aya asal-usulna, hiji kajadian.

Kajadianana, taun 1940-an saméméh jaman Jepang. Aya Tionghoa urang Sagalahérang. Ngora kénéh sarta anyar kawin. Pagawéanana dagang, malah boga toko kawilang gedé di Sagalahérangna.

Ari balanja barangna sok ka si Téléng di Purwakarta, jalanna nya ka Wanayasa. Henteu ka Subang cara padagang Sagalahérang nu séjén.
Halaman selanjutnya 1 2
Tags : Cekselong Desa Babakan Wanayasa Purwakarta Bahasa Sunda Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kapolsek Wanayasa Bantu Padamkan Kebakaran Lahan

Ini Bentuk Solidaritas TNI-Polri di Kecamatan Wanayasa

Polres Purwakarta Amankan Lokasi Wisata

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi