bjb
itcbet

Asal-usul Céksélong di Babakan Wanayasa, Purwakarta

Pengkolan Cekselong di Desa Babakan, Wanayasa. (Foto: Budi RT)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Di Désa Babakan, Kacamatan Wanayasa, Purwakarta aya tempat anu ngaranna Céksélong. Perenahna antara Lembur Babakan jeung Lembur Pangkalan, méméh parapatan nu ka Tanjakan Puspa.

Baca Juga:

Badminton Tournament Camat Wanayasa Cup

Polsek Wanayasa Amankan Anak Punk Kerap Ganggu Pengunjung Wisata



Anu matak dingaranan kitu téh aya asal-usulna, hiji kajadian.

Kajadianana, taun 1940-an saméméh jaman Jepang. Aya Tionghoa urang Sagalahérang. Ngora kénéh sarta anyar kawin. Pagawéanana dagang, malah boga toko kawilang gedé di Sagalahérangna.
Halaman selanjutnya
Tags : Cekselong Desa Babakan Wanayasa Purwakarta Bahasa Sunda Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kapolsek Wanayasa Bantu Padamkan Kebakaran Lahan

Ini Bentuk Solidaritas TNI-Polri di Kecamatan Wanayasa

Polres Purwakarta Amankan Lokasi Wisata

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi