aqua

Kampung Mahmud Raket Patalina jeung Kamekaran Islam di Bandung

Gapura ka Kampung Mahmud (Foto: Disparbud Jabar)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kampung Mahmud téh kampung adat anu aya di sisi Walungan Citarum. Upama ditilik saliwatan mah méh taya bédana jeung kampung-kampung lianna. Kitu deui jeung kahirupan sapopoé masarakatna. Tapi saenyana mah éta kampung téh miboga sajarah anu raket patalina jeung kamekaran agama Islam di wewengkon Bandung.



Sacara administratif, Kampung Mahmud aya di RW 04 Désa Mekar Rahayu, Kacamatan Margaasih, Kabupatén Bandung. Bisa didongkang maké angkot jurusan Tegallega - Mahmud, ngaliwatan Cigondéwah.

Di dinya aya makam karamat anu disebut “Maqom Mahmud”. Makam anu ngadegkeun Kampung Mahmud nya éta Éyang Dalem Abdul Manaf, masih kénéh rundayan Sunan Gunung Jati (Syarif Hidayatullah) ti Cirebon.

Nurutkeun carita rayat di dinya, Éyang Dalem Abdul Manaf téh anu munggaran nyebarkeun agama Islam di wewengkon Bandung. Anjeunna kungsi nyaba ka Kampung Mahmud di Mekah.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Kampung Mahmud Mekar Rahayu Margaasih Kabupaten Bandung Makom Mahmud Kampung Adat Bahasa Sunda Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal Berita Terkini

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi