JMN Channel


Pantrangan Kolot Baheula di Pasundan

Di dapur ge baheula mah loba pantranganana. (Foto: Ipan Setiawan)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Di sakuliah Indonésia aya kapercayaan, yén upama nyebut hiji kecap matak aya cangcalana, nepi ka kudu diganti ku kecap séjén anu taya matakna.

Baca Juga:

Pertumbuhan Kredit Komersial Bank Bjb Naik 18,8% Di Triwulan II 2021

Tiga Manfaat Kecipir Bagi Kesehatan, Bisa Perkuat Kekebalan Tubuh



Paninggaran, palika, jeung juru tani réa pantrangna. Dina keur usum sasalad diaringetkeun pisan pantrang téh.

Naon sababna nu matak aya kecap-kecap anu dipantrang? Tayohna tina disangka, yén upama nyebut kecap pantrangan téa, sarua jeung ngahudang napsu dedemit. Atawa kecap pantrangan téa, sorana ngaharib-harib kana ngaran sato atawa barang anu sangar atawa kana ngaran karuhun.

Di Pasundan réa pisan kecap pantrangan téh. Di handap ieu disebut sawatarana ti nu ilahar di Cirebon Kidul, Priangan jeung Karawang. Bisa jadi kiwari mah geus tara dipaké éta pantrangan téh.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Pantrangan Adat Istiadat Priangan Kolot Baheula Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi