Nyawah di Priangan Baheula

Ngawuluku make munding (Foto: Antara)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Dina usum mamaréng, tukang tani geus prak ngamimitian nyambut sawahna. Anu mimiti digarap pikeun pabinihan, tempatna milihan heula kotakan anu pangléndona.

Baca Juga:

Usum Panén di Priangan Baheula

Ribuan Pelamar Berebut 277 Kuota CPNS Kota Tasikmalaya



Lamun sawahna teu pati lega mah tara kungsi sakotak pabinihan téh; anu matak sok dina babaladon baé anu deukeut kana sungapan (huluwotan) ngarah gampang ngocorkeun cai.

Paré pibiniheun téh dipilih heula bisi pacampur jeung ceré atawa ketan. Beunang milih kakara diirik atawa dikerok, dipuragkeun bangsalna tina geugeusan. Bangsal téh teu tuluy ditebarkeun (disebarkeun) baé, tapi kudu dikeueum heula.

Pabinihan téh diheuleurankeun sababaraha heuleur, tuluy diséség sarta rajeun diterapan bebegig pikeun nyingsieunan manuk.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Nyawah Priangan Baheula Ngagarap Sawah Bahasa Sunda Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Terkini Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Pantrangan Kolot Baheula di Pasundan

Upacara Adat Kawin di Priangan Baheula

Puluhan Pelaku UKM di Tasik Kenalkan Prodak Kreatif

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi