Bénjang, Seni Gulat Tradisional ti Ujungberung Bandung

Pintonan benjang. (Foto: kemdikbud.go.id)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Bénjang téh kasenian Sunda anu aya di wewengkon Ujungberung, Kota Bandung, jeung sabudeureunana. Bisa disebut kasenian anu kumplit.

Baca Juga:

Ngaran Kadaharan Kecap Wancahan dina Basa Sunda

Gedong Merdéka, Asalna Tempat Hiburan Gegedén Walanda



Disebut kumplit lantaran dina bénjang mah aya unsur karawitanana, seni tarina, jeung atraksina deuih.

Dina pintonan bénjang aya igel anu mirip jeung gerakan-gerakan penca silat. Diteruskeun kana atraksi, nya éta tarung anu mirip jeung gulat. Malah bisa disebutkeun gulat tradisional. Bari jeung dipirig ku tatabeuhan jeung lalaguan éta téh.

Dina lebah tarungna, taya aturan anu husus saperti umumna seni béla diri. Taya sarat saperti beurat badan, umur, jangkung, atawa pendék. Taya kelas-kelasna dumasar kana beurat badan saperti dina gulat atawa penca silat.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Benjang Gulat Tradisional Ujungberung Kota Bandung Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Nasib Rumah Warga Cilengkrang Masih Belum Ada Kepastian

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi