aqua

Sisingaan, Seni Hélaran ti Subang anu Ngalanglang Mancanagara

Sisingaan kasenian has ti Kabupaten Subang (Foto: GenPI.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Disebut Sisingaan mangga, Gotong Singa teu nanaon. Malah aya ogé anu nyebut Singa Dépok. Geus pada apal, éta téh ngaran kasenian hélaran ti Kabupatén Subang. Salasahiji kasenian Sunda anu geus ngalanglang buana nepi ka mancanagara.

Baca Juga:

Terbukti Melakukan Kecurangan , Dua SPBU di Subang Disegel

Jelang Sidang Gugatan di MK, Bupati Subang Minta Warga Tak Mudah Terprovokasi



Medal tina karancagéan seniman rayat Subang, mimiti nguniang taun 1970-an. Dima’naan jadi simbol perlawanan rayat Subang ka bangsa Walanda jeung Inggris.

Kacatet dina sajarah éta dua nagara anu boga lambang singa téh, ngawasa tanah kontrak Subang ngaliwatan P & T (Pamanoekan & Tjiasem) Land. Anu matak dina pagelaran Sisingaan, tandu sisingaan anu dipanggulna, minimal kudu dua. Teu kaci hiji.

Dina unggal pintonan, biasana hiji singa téh digotong ku opatan sarta ditumpakan ku budak sunat, saurang atawa duaan jeung dulurna. Tuluy diabring-abring mapay jalan ngurilingan lembur.
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Sisingaan Kasenian Sunda Kabupaten Subang Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

TPS 31 di Subang Lakukan Pemungutan Sura Lanjutan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi