bjb

Sajarah jeung Mangpaat Asinan Bogor

Asinan Bogor (Foto: travelingyuk.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Asinan kaasup kadaharan anu geus aya ti Jaman Walanda mula. Komo kiwari mah geus loba anu bisa nyieun asinan tur aya di mana-mana. Anu dagangna ogé loba deuih. Tapi anu kakoncara mah, taya deui iwal ti asinan Bogor.

Baca Juga:

Pemkot Genjot Pembangunan Gedung Baru RSUD Bogor

Mahasiswa FKM UI Berdayakan Kader dan Dukun Bayi Cegah Stunting



Malah loba anu nyebut, mun ka Bogor teu jajan asinan, sarua jeung ka Mekah teu ka Madinah. Anu matak wajar mun asinan jadi salasahiji kulinér anu diandelkeun pikeun ngiwat turis sangkan daék ngadongdon ka Bogor.

Mun nyaritakeun bab asinan di Bogor, tangtu henteu afdol mun teu nyabit-nyabit Gedung Dalam. Nya di dinya mimitina asinan dijual di Bogor téh. Taun 1970-an harita téh, warungna atawa tokona katelah Asinan Sedap Gedung Dalam.
Halaman selanjutnya
Tags : Asinan Bogor Kota Bogor Gedung Dalam Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Muliakan Pejalan Kaki, PKL di Bogor Ditertibkan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi