bjb

Palasipah Suten: Di Dunya Mah Euweuh nu Jago

Barudak sakola keur suten. (Foto: MGMP IPS Indramayu)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kolot ayeuna, budak baheula umumna kungsi ngalakukeun suten. Enya, pagawéan barudak. Biasana dilakukeun upama rék milampah kaulinan. Tangtu wé kaulinan barudak, nya, lain kaulinan kolot.

Baca Juga:

Pakar UGM Prediksi Wabah Corona Berakhir Mei 2020

Carita Pantun: Gajah Lumantung



Aya anu nyebutkeun yén kecap suten téh asalna tina basa Walanda. Pédah wé loba istilah kaulinan barudak Sunda anu asalna tina basa Tuan van Dijk.

Upamana baé dina ngadu kaléci, loba istilahna anu asalna tina basa Walanda. Geura baé: setan, dut, gudir, épék, setik, blép, dur, sénter, jeung pal-palan. Iwal isitlah golotok, kokojo, centang, jeung muntah.
Halaman selanjutnya
Tags : Suten Kaulinan Barudak Gajah Sireum Budaya Sunda Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Congklak Hadé pikeun Kamekaran Uteuk Barudak

Kaulinan Barudak Lalaki: Papanggalan atawa Ngadu Panggal

TACB Indramayu: Fosil Gajah Purba Miliki Panjang 32 Sentimeter

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi