bjb

Kalangenan Urang Sunda: Rupa-rupa Kolécér

Kolecer nanjeur. (Foto: redaksi24.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kolécér téh kalangenan urang Sunda, utamana mah di pilemburan. Sanajan geus carang, tapi masih kénéh aya anu sok nanggerkeun kolecér téh saperti di Bogor, Sukabumi, Purwakarta, Subang, Sumedang, jeung Majaléngka.

Baca Juga:

Kepala Daerah Ciamis dan Bogor Resmi Dilantik

211 Kepala Sekolah mengikuti Bimtek Disdik Kota Bogor



Ceuk sakaol, kolécér téh raket patalina jeung kahirupan patani di sawah. Selang-selang tina digawé di sawah, terus nyieun kolécér. Ditanjeurkeun dina galengan, diarah sorana mun pareng katebak angin.

Tangtu wé nanjeurkeun kolécér mah kudu dina mangsa gedé angin. Biasana dina usum angin barat, usum dangdangrat, usum pancaroba rék pindahna usum ngijih ka usum katiga. Usum kolécér bisa parat nepi ka usum katiga.
Halaman selanjutnya
Tags : Kolecer Urang Sunda Bogor Purwakarta Majalengka Subang Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Ungkap Kasus Pembunuhan Siswi SMK Bogor, Polri Minta Bantuan FBI

Alih Fungsi Lahan Di Kota Bogor Tidak Terkendali

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi