Pasir Nagara Cina, Poténsi Wisata Sajarah anu Dileungitkeun

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Pasir Nagara Cina téh wewengkon anu aya di tutugan Gunung Burangrang. Sacara administratif kaasup ka Kacamatan Wanayasa jeung Kiarapedes, Kabupatén Purwakarta.

Baca Juga:

Badminton Tournament Camat Wanayasa Cup

Polsek Wanayasa Amankan Anak Punk Kerap Ganggu Pengunjung Wisata



Perenahna di wétaneun Kampung Cileungsing Wétan. Tempatna luhur. Lamun seug cicing di dinya, katénjo mayakpakna Wanayasa jeung sabudeureunana téh.

Teu jauh ti dinya, aya Guha Jepang, anu kakara sawatara taun kaliwat kapanggih tur kiwari geus dijadikeun obyék wisata. Atuh kiduleunana, aya Curug Cimanahrasa; ari kaléreunana aya Curug Cipurut.

Kiwari Pasir Nagara Cina geus jadi tempat wisata alam. Ngaranna diganti jadi Pasir Langlang Panyawangan, anu leuwih populér disebut Ujung Aspal ku masarakat mah.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Pasir Nagara Cina Gunung Burangrang Wanayasa Kiarapedes Purwakarta Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kapolsek Wanayasa Bantu Padamkan Kebakaran Lahan

Ini Bentuk Solidaritas TNI-Polri di Kecamatan Wanayasa

Polres Purwakarta Amankan Lokasi Wisata

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi