aqua

Lampu Gentur Cianjur anu Geus Kamashur

Rupa-rupa lampu Gentur. (Foto: Cianjur Today)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Lampu gentur katelah ku asalna, dijieun di Kampung Gentur, Désa Jambudipa, Kacamatan Warungkondang, Kabupatén Cianjur. Di dinya teu kurang ti 30 urang anu pacabakanana nyieunan lampu hias, anu katelah lampu gentur téa.

Baca Juga:

Kekeringan, Muntaber dan Penyakit Kulit Mulai Serang Warga

Jalur Pendakian Gunung Gede-Pangrango Ditutup Sementara, Catat Tanggalnya!



Nyieun lampu gentur téh kamonésan warisan ti bao-buyutna. Nu ayeuna aya, kaasup kana kolem generasi kaopat.

Ari sajarahna mah, baheula, tangtuna gé saméméh nagara urang merdéka, bao-buyutna sok nyieunan lantéra tina kaléng susu anu disebut lampu centir, pikeun parasantri anu ngaji di pasantrén.

Dina kamekaranana, para pangrajin lampu di Kampung Gentur beuki tapis baé nyieunan rupaning lampu hias anu kalandep ku masarakat. Katelah baé lampu gentur saperti kiwari, sarta dipaké papaés di sawatara rohangan imah, hotél, réstoran, jeung kafe.
Halaman selanjutnya 1 2
Tags : Lampu Gentur Warungkondang Kabupaten Cianjur Berita Terkini Bahasa Sunda Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Jelang Idul Adha, Dislutkanak Cianjur Periksa Hewan Kurban

Lakukan Penipuan, Dosen UNPI Terancam Diberhentikan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi