aqua

Bedog Galonggong “Balik Mipih” nu Awét tur Éstétis

Rupa-rupa bedog Balik mipih di Manonjaya (Foto: tribunnews.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Nu matak disebut bedog Galonggong téh, lantaran dijieunna di Kampung Galonggong, Désa Cilangkap, Kacamatan Manonjaya Kabupaten Tasikmalaya, Jawa Barat.

Baca Juga:

LBH Ansor Tasikmalaya Akan Perjuangan Nasib Guru Honorer

Kasus Pelecehan Dibawah Umur Menjadi Hal Serius



Loba urang Galonggong anu pacabakanana panday purah nyieunan bedog, anu geus turun-tumurun ti saméméh nagara urang merdéka.

Mémang bedog Galonggong geus kakoncara ti jaman Walanda kénéh. Urang dinya geus dipercaya nyieunan pedang jeung balati komando ku gegedén Walanda harita.

Salian ti éta ogé loba jawara di tanah Jawa anu milih pakarang “made in” Manonjaya, lantaran unggul lamun dipaké tarung.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Bedog Galonggong Manonjaya Kabupaten Tasikmalaya Balik Mipih Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

KPAID Prihatin Ada Peristiwa Anak Dibawah Umur Diperkosa Bergantian

KPU Kabupaten Tasik Temukan 1101 Susu Rusak

Antisipati DBD, Dinkes Kabupaten Tasikmalaya Imbau Warga Lakukan Ini

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi