aqua

Kasalahan Narjamahkeun Basa Indonésia kana Basa Sunda

Loba nu nyarita ku basa Sunda make adegan basa Indonesia (Foto: Inspirito)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Narjamahkeun tina basa Indonésia kana basa Sunda mémang henteu gampang. Di antarana kudu apal kana adegan basana, boh adegan basa Indonésia boh adegan basa Sunda. Kasalahan anu mindeng kapanggih, di antarana:

Baca Juga:

Adat Nyunatan Baheula Sok Dibarengan ku Béla

Goong Rénténg Émbah Bandong Ditabeuhna Unggal Bulan Mulud



- merupakan ditarjamahkeun “mangrupakeun” atawa “ngarupakeun”, kuduna “mangrupa”

- kebutuhan ditarjamahkeun “kabutuhan”, kuduna “kabutuh” atawa “pangabutuh”; membutuhkan = mikabutuh; dibutuhkan = dipikabutuh

- kebenaran ditarjamahkeun “kabeneran”, kuduna “bebeneran”; kebetulan = kabeneran; membenarkan = ngabenerkeun, ngaenyakeun; membetulkan = menerkeun, ngoméan
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Kasalahan Narjamahkeun Basa Sunda Basa Indonesia Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kabiasaan Urang Kanékés Méré Ngaran ka Anakna

Kampung Naga, Kampung na Gawir anu Teu Hésé Didongkangna

Lalakon Batu Cinta jeung Pulo Asmara di Situ Paténggang

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi