aqua

Pandawa jeung Kurawa Teureuh Barata ti Astina

Pandawa Lilima: Bima, Yudistira, Arjuna, Nakula, jeung Sadewa (Foto: Pinterest)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Anu resep kana lalakon wayang mah tangtu apal ka Pandawa jeung Kurawa. Malah teu saeutik anu apal kana ngaran tokoh-tokohna ogé.



Pandawa jeung Kurawa téh tokoh-tokoh dina carita Mahabarata. Duanana ogé teureuh Barata. Anu matak waktu perang di Kurusétra katelahna Baratayuda.

Baratayuda téh perang sadulur di antara teureuh (turunan) Barata. Perang marebutkeun kalungguhan di Karajaan Astina.

Pandawa sacara harpiah ngandung harti turunan Pandu. Nya éta Pandu Déwanata anu jadi Raja Astina.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Pandawa Kurawa Baratayuda Kurusetra Astina Bahasa Sunda Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi