aqua

Babaritan di Pangandaran, Karawang, jeung Kuningan

Babarit dina Milangkala Kabupaten Kuningan (Foto: Dirjen Kebudayaan)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Aya babasan “ciri sabumi sacara sadésa”, hartina unggal wewengkon miboga tata cara sarta kabiasaan anu henteu sarua. Sanajan kecapna sarua baé. Upamana baé soal Babaritan.

Baca Juga:

Heboh, Pria Mesum Berkeliaran Di Karawang

Dibatalkan, Perekrutan P3K Tahap Pertama Di Karawang



Babaritan atawa Babarit téh upacara adat anu dilaksanakeun pikeun sukuran ka Gusti Nu Mahasuci. Prak-prakanana mah méh sarua, tapi waktuna henteu kabéh sarua.

Bisa jadi di wewengkon séjén ogé aya Babaritan téh. Ngan pikeun conto mah, urang pedar baé Babaritan atawa Babarit di Pangandaran, Karawang, jeung Kuningan.

Di Pangandaran Babaritan téh disebutna Babarit. Biasana dilaksanakeun unggal tanggal 1 Muharam, saperti anu sok dilaksanakeun unggal taun di Dusun Cipicung, Désa Karangsari, Kacamatan Padahérang.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Babarit Pangandaran Karawang Kuningan Hajat Bumi Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

TKW Asal Pangandaran Meninggal Di Malaysia

Kapal Disapu Ombak Di Perairan Karawang, Empat Nelayan Hilang

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi