JMN Channel


Diajar Miara Alam ka Kampung Kuta Ciamis

Kampung Kuta, kampung adat Sunda di Ciamis (Foto: Rappler)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kampung Kuta téh kampung adat anu perenahna di Désa Karangpaningal, Kacamatan Tambaksari, Kabupatén Ciamis.

Baca Juga:

Pertumbuhan Kredit Komersial Bank Bjb Naik 18,8% Di Triwulan II 2021

Tiga Manfaat Kecipir Bagi Kesehatan, Bisa Perkuat Kekebalan Tubuh



Disebut Kampung Kuta, lantaran dilingkung ku pasir jeung gawir nangtawing, lir anu dikuta. Disebut Kampung adat, lantaran nepi ka kiwari urang dinya masih kénéh mageuhan adat istiadat jeung tatali paranti karuhunna.

Imahna, angger ti baheula ogé, taya anu ditémbok. Komo dibeton jeung dikeramik mah. Kudu imah panggung anu sakabéh dangdananana tina kai jeung awi.

Hateupna tina injuk atawa kiray. Teu meunang maké kenténg. Ari sababna, kenténg mah upama peupeus, moal balik deui jadi taneuh. Akibatna bakal ngotoran lembur.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Kampung Kuta Tambaksari Kabupaten Ciamis Kamoung Adat Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

JMN Channel

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

tag populer

unduh aplikasi