aqua

Diajar Miara Alam ka Kampung Kuta Ciamis

Kampung Kuta, kampung adat Sunda di Ciamis (Foto: Rappler)

Ari wangun imahna kudu imah panjang. Teu meunang imah wangun léter L atawa léter U. Jeung teu meunang nyanghareup ka wétan deuih.

Aya benerna ogé. Apan geus kabuktian, imah panggung leuwih tahan diendagkeun ku lini tibatan imah témbok. Jeung leuwih séhat deuih, lantaran sirkulasi hawana leuwih lancar. Taya hawa malik saperti imah témbok.

Baca Juga:

208 Bangunan di Kecamatan Tambaksari Rusak Akibat Pergeseran Tanah

Bawaslu Kabupaten Ciamis Raih Penghargaan



Di sabudeureun Kampung Kuta aya leuweung tutupan anu disebut Leuweung Gedé. Éta leuweung dianggap karamat ku urang dinya mah.

Anu matak, upama rék asup ka éta leuweung, loba pantranganana. Di antarana baé, teu meunang maké dadampar suku (sendal atawa sapatu). Kudu nyékér.

Teu meunang héhéotan atawa nyiduh. Teu meunang maké baju dines jeung teu meunang maké baju hideung-hideung deuih. Teu meunang ngomong sompral jeung gandéng. Teu meunang kiih, komo nepi ka bubuang di leuweung mah.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Kampung Kuta Tambaksari Kabupaten Ciamis Kamoung Adat Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kader HMI Desak Pemkab Ciamis Tertibkan Toko Modern Bermasalah

Banyak Warga Miskin di Ciamis Belum Dapat Bantuan

Tersangka Pembunuh Guru Honorer di Ciamis Dikenal Pendiam

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi