bjb
itcbet

Pranata Mangsa, Tatali Paranti Tukang Tani

Turaes ngear mangsa Kasanga. (Foro: indovertikal.com)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Anu disebut pranata mangsa nya éta péréléan ngaran usum-usuman dina jero sataun. Sanajan ayeuna usum téh geus hésé ditebakna, tapi ku tukang tani anu tukuh kana tatali paranti mah, masih kénéh diparaké.

Baca Juga:

Candi Bojongménjé, Titinggal Sajarah Sunda di Rancaékék

Kaulinan Barudak Lalaki: Papanggalan atawa Ngadu Panggal



Taya salahna lamun urang ogé nyaho kana pranata mangsa. Geura titénan ieu di handap:

Kasa (= kahiji), ti tanggal 22/23 Juni – 2/3 Agustus. Mangsana: dangdaunan maruragan; usum mimiti melak palawija.
Halaman selanjutnya
Tags : Pranata Mangsa Tukang Tani Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kaulinan Barudak: Pérépét Jéngkol atawa Parékét Jéngkol?

Kampung Opak jeung Kolontong di Kabupatén Bandung

Mangpaat Lalab anu Kapopohokeun

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi