aqua

Pranata Mangsa, Tatali Paranti Tukang Tani

Turaes ngear mangsa Kasanga. (Foro: indovertikal.com)

Katelu/Katiga (= katilu), ti tanggal 25/26 Agustus – 18/19 Séptémber. Mangsana: sumur gararing, angin pinuh ku kekebul; usum beubeutian sirungan, panén palawija.

Mangsa Kasa, Karo, jeung Katelu disebut usum katiga (halodo) anu lilana 88 poé

Baca Juga:

Candi Bojongménjé, Titinggal Sajarah Sunda di Rancaékék

Kaulinan Barudak Lalaki: Papanggalan atawa Ngadu Panggal



Kapat (= kaopat), ti tanggal 18/19 Séptémber – 13/1 Oktober. Mangsana: réngsé katiga; usum sumur saraat, randu pentilan, usum melak cau.

Kalima, ti tanggal 13/14 Oktober – 9/10 Nopémber. Mangsana: mimiti aya hujan; asem pucukan, konéng ngadaun ngora.

Kanem (= kagenep), ti tanggal 9/10 Nopémber – 22/23 Désémber. Mangsana: alam katénjona héjo ku tutuwuhan; usum bubuahan mimiti karolot, usum ngagarap sawah.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Pranata Mangsa Tukang Tani Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kaulinan Barudak: Pérépét Jéngkol atawa Parékét Jéngkol?

Kampung Opak jeung Kolontong di Kabupatén Bandung

Mangpaat Lalab anu Kapopohokeun

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi