Usum Panén di Priangan Baheula

Panen jaman ayeuna. (Foto: industry.co.id)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Baheula mah usum panén téh ukur sataun sakali. Anu matak karasa pisan raména. Ti awalna kénéh waktu paré keur rampak, di sawah mimiti ramé, babakuna kasorénakeun. Mana komo lamun geus konéng mah.

Baca Juga:

Kampung Opak jeung Kolontong di Kabupatén Bandung

Mangpaat Lalab anu Kapopohokeun



Nu ngoméan saung, nu samang kenca disina ranteng salegana sawah, malah sok aya anu masang bebegig keur nyingsieunan manuk.

Barudak ogé geus araya di sawah. Henteu ngadon ulin wungkul, tapi bari mantuan kolotna. Sok dititah ngagebahan manuk pancénna téh.

Da kitu geuning ari geus mangsana ka usum panén mah, manuk téh datangna sok ngabubuhan. Pangpangna mah piit jeung galatik.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Usum Panen Priangan Baheula Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kasenian Sunda Nungtut Laleungitan

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi