aqua

Toponimi di Purwakarta: Ti Kampung Krajan ka Goréntél Méén

Desa Cihanjawar, Bojong, Purwakarta (Foto: Dispangtan Purwakarta)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Toponimi téh élmu basa anu maluruh asal-usul ngaran tempat. Ngaran hiji tempat téh raket patalina jeung sajarahna, kaayaan alamna, katut kabiasaan masarakatna.

Baca Juga:

Sausap-sausap Toponimi Purwakarta (11): Kembar Sari Suka Mekar

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (10): Ngala Lauk di Parakan



Tina carana méré ngaran tempat, upamana, bisa kanyahoan pasipatan katut angen-angen masarakatna. Matak bangsa-bangsa anu ngahargaan kana sajarah mah tara gampang ngaganti ngaran lemburna.

Lamun téa mah kudu nyieun ngaran anyar, tara diwangwang atawa asal gaya, asal ngeunah kadéngéna, anu pihartieunana ukur ku kirata alias “dikira-kira malar nyata”. Minimal aya kajian sajarahna.

Aya anu nyebutkeun kalolobaanana ngaran tempat di Tatar Sunda mah dipiheulaan ku kecap “ci”, anu hartina “cai”, saperti Citalang, Cikeris, Cibatu, Cibodas, jeung Cisantri.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Toponimi Purwakarta Kampung Krajan Gorentel Meen Desa Cihanjawar Kecamatan Bojong Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (9): Ngalongok Kebon jeung Sawah

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (8): Maluruh Gunung-gunung

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (7): Ngajajah Milangan Tegal

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi