aqua

Toponimi di Purwakarta: Ti Kampung Krajan ka Goréntél Méén

Desa Cihanjawar, Bojong, Purwakarta (Foto: Dispangtan Purwakarta)

Malah di Purwakarta ogé aya kampung anu ngaranna Cibulé di Sukasari, Cijangggot di Cisalada (Jatiluhur), Cikodok di Cisaat (Campaka), jeung Cimaédod di Palinggihan (Pléréd).

Mémang ngaran tempat anu maké “ci” di Purwakarta kawilang loba. Tapi ari ngaran kampung anu méh aya di unggal kacamatan mah nya éta Kampung Krajan.

Baca Juga:

Sausap-sausap Toponimi Purwakarta (11): Kembar Sari Suka Mekar

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (10): Ngala Lauk di Parakan



Ngaran Kampung Krajan di antarana baé aya di Kelurahan Tegalmunjul (Purwakarta), Désa Maracang (Babakan Cikao), Désa Parakanlima (Jatiluhur), Désa Cikopo (Bungursari), jeung Désa Campakasari (Campaka).

Ngaran Kampung Krajan ogé aya di Désa Ciracas (Kiarapedes), Désa Wanayasa, Taringgul Tonggoh, Sukadami (Wanayasa), Désa Situ jeung Salamjaya (Pondoksalam), Désa Nangéwér (Darangdan), Désa Cileunca jeung Cikeris (Bojong), Désa Cibatu (Cibatu), Désa Cibogohilir (Pléréd), jeung Désa Citalang (Tegalwaru).

Naon atuh hartina krajan téh? Aya nu nyebutkeun cenah tina “karajaan”. Lamun enya téh, meureun baheulana mah di Purwakarta téh loba karajaan atawa patempatan anu aya patalina jeung raja. Bisa jadi lain deuih.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Toponimi Purwakarta Kampung Krajan Gorentel Meen Desa Cihanjawar Kecamatan Bojong Kabupaten Purwakarta Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (9): Ngalongok Kebon jeung Sawah

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (8): Maluruh Gunung-gunung

Sausap-saulas Toponimi Purwakarta (7): Ngajajah Milangan Tegal

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi