aqua

Jaat Lalab anu Luhur Ajén Gizina

Jaat anu loba mangpaatna. (Foto: IDN Times)

Padahal ceuk ahli tatanén jeung ahli gizi, siki jeung beutina ngandung ajén gizi anu luhur, satata jeung kacang kadelé, boh kadar protéinna, boh kadar lemakna. Siki jaat gé bisa dijieun témpé, ngeunahna teu éléh ku témpé nu dijieun tina kadelé.

Di Papua, beuti jaat sok dipaké kadaharan sapopoé. Lamun digoréng cenah rasana leuwih ngeunah. Daunna bisa dipaké ubar bisul.

Baca Juga:

Bocah Kurang Gizi di Tanjung Morawa Akhirnya Dibawa ke Puskesmas

Polsek Tanjung Morawa Sigap Bantu Balita Penderita Kurang Gizi



Jaat kaasup kulawarga kacang-kacangan, tangkalna ngarambat. Melak jaat teu kudu méakkeun lahan lega, da bisa dipelak paselang jeung tangkal séjén. Dipelakna di dataran anu handap, hartina lamun deukeut ka laut, jaat mah moal burung jadi.

Siki jaat rupa-rupa warnana, aya gandola, bodas, aya ogé nu hideung. Tapi umumna mah siki jaat téh coklat. Wangun beutina panjang, buleud. Biasana diala méméh beutina gedé, mun diantep lila teuing beutina sok kalah ka garing, jeung ngaleutikan deuih.

Jaat ngora nu biasa dipaké lalab, hadé lamun diala umur 80 - 100 poé atawa 20 poé saméméh kembangna ligar. (Red)
Halaman selanjutnya 1 2 3
Tags : Jaat Kecipir Gizi Lalab Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Uang PKH Tidak Boleh untuk Beli Pulsa

Aduh! Kabupaten Tasikmalaya Banyak Stunting

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi