Sawo Walanda Majang di Sapanjang Jalan Cipatat

Sawo Walanda (Foto: Net)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Mun urang numpak kandaraan ti Padalarang ka Cianjur, pasti ngaliwatan nu daragang sawo walanda. Ngajajar kénca-katuhueun jalan. Tempatna di Kampung Margaluyu, Désa Citatah, Kacamatan Cipatat.

Baca Juga:

Puluhan Sekolah di KBB Berada di Kawasan Patahan Lembang

Kampung Gajah Destinasi Wisata Terbengkalai di Bandung



Mimitina mah taun 2000, aya hiji kios anu ngajual sawo walanda. Ku lantaran payu, antukna mah loba baé anu daragang sawo walanda di dinya téh. Nepikeun ka bisa disebutkeun séntra sawo walanda.

Pasti loba nu teu apal kana sawo walanda. Sawo walanda téh sesebutan bangsa urang, pédah tangkalna sok aya di hareupeun gedong-gedong titinggal Walanda. Ari ngaran anu sabenerna mah buah alkésa. Sabangsa sawo, ngan buahna leuwih gedé ti sawo. Lamun geus asak, kulitna konéng umyang, rasana amis kareueut.

Sawo walanda alias alkésa asalna ti Guatemala, Amérika Kidul. Asupna ka urang lantaran dibawa ku urang Walanda sarta sok dipelak di pakarangan imahna. Nepi ka kiwari éta téh.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4
Tags : Sawo Walanda Cipatat Kabupaten Bandung Barat Cikalong Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Dua Residivis Jadi Kurir Narkoba Berhasil Ditangkap BNN KBB

Setahun Menjabat, Jalanan di KBB Mulai Mulus

Blanko e-KTP Habis Lagi, Warga KBB Kesal

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi