Asal-usul Rancadarah di Wanayasa

Rancadarah kiwari geus teu matak keueung. (Foto: Jarambah)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Lamun urang mapay jalan propinsi ti Purwakarta ka Wanayasa, tangtu nyorang hiji tanjakan anu kacida panjangna, disebutna tanjakan Rancadarah.

Baca Juga:

Badminton Tournament Camat Wanayasa Cup

Polsek Wanayasa Amankan Anak Punk Kerap Ganggu Pengunjung Wisata



Nempo kaayaan di lebah dinya. éta ngaran Rancadarah matak jadi pertanyaan, lantaran ranca téh biasana ayana di tempat handap, ari ieu kapan tanjakan ngaranna ogé.

Kecap “darah” hartina getih. Bisa jadi aya nu ngira, yén di dinya baheula tempat bégal, nepi ka matak loba nu ngaluarkeun getih dirogahala ku bégal. Jeung bisa jadi ogé aya anu nyangka, yén di dinya loba nu kaluar getih, lantaran ditekuk maung, da di lebah dinya téh baheulana mah leuweung geledegan.

Naon atuh sasakalana nu matak éta tanjakan disebut kitu? Di handap ieu dicaritakeun sasakalana, lain dongéng, ieu mah carita sabenerna, malah surup kana sajarah.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5
Tags : Rancadarah Pasir Panjang Wanayasa Kabupaten Purwakarta Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Kapolsek Wanayasa Bantu Padamkan Kebakaran Lahan

Ini Bentuk Solidaritas TNI-Polri di Kecamatan Wanayasa

Polres Purwakarta Amankan Lokasi Wisata

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi