bjb
itcbet

Bendungan Saguling Panyaring Cirata jeung Jatiluhur

Bendungan Saguling (Foto: Explore KBB)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Bendungan Saguling téh bendungan buatan anu perenahna di Kabupatén Bandung Barat. Hiji ti antara tilu bendungan anu ngamangpaatkeun Walungan Citarum. Dua deui nyaéta Bendungan Jatiluhur jeung Bendungan Cirata.



Bendungan Saguling mimiti diwangun bulan Agustus 1981, réngsé taun 1985, sarta diresmikeun taun 1985 ku Présidén Soeharto, Présidén RI harita.

Bendungan Saguling ngeueum 49 désa, anu umumna mangrupa lahan tatanén. Kapaksa 12.489 umpi kudu dikerid peuti ti désana. Aya anu pindah ka désa séjén, aya ogé anu transmigrasi. Bendungan Saguling legana 5.600 hektar.
Halaman selanjutnya
Tags : Bendungan Saguling Bendungan Cirata Bendungan Jatiluhur Kabupaten Bandung Barat Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi