bjb

Rupa-rupa Ngasakan Kadaharan dina Basa Sunda

Claudia Cynthia Bella keur ngagoreng ranginang bari siduru hareupeun hawu (Foto: Instagram)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Dina basa Sunda mah ngasakan kadaharan téh loba carana. Leuwih loba istilahna upama dibandingkeun jeung dina basa Indonésia. Geura urang tataan:



Mubuy, ngasupkeun kana lebu panas, biasana mah dina hawu, anu seuneuna hurung maké suluh. Contona: mubuy sampeu, mubuy hui.

Meuleum, ngasakan kadaharan ku jalan diantelkeun atawa dideukeutkeun kana seuneu. Biasana mah aya tempat pameuleumanana, tina beusi atawa séng, hurungna maké areng. Mun teu kitu, bisa ogé dina durukan. Contona: meuleum ketan, meuleum jagong, meuleum asin, meuleum lauk.
Halaman selanjutnya
Tags : Ngasakan Kadaharan Mais Manggang Meuleum Mubuy Bahasa Sunda. Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi