bjb
itcbet

Pasar Céplak, Pasar Kulinér di Tatar Sunda

Pasar Ceplak di Garut (Foto: Nita Sellya)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kecap “céplak” téh basa Sunda, ngandung harti sora baham (paaduna biwir jeung létah) anu keur barangdahar.

Baca Juga:

Parkir Sembarangan di Purwakarta Akan Disanksi

Warga Garut Keluhkan Jalan Kabupaten Penghubung Desa Rusak Parah



Saenyana dahar bari céplak téh dianggap kurang hadé, dianggap teu sopan. Anu matak sok aya omongan kolot ka budak, “Ari barangdahar téh ulah céplak, teu pantes!”

Tapi anu ngaranna urang Sunda, sakapeung mah hal-hal anu teu meunang téh sok dijadikeun lulucon. Kitu deui jeung kecap “céplak”, dijadikeun ngaran tempat dagang rupa-rupa dahareun, mun ayeuna mah “pasar kulinér”.
Halaman selanjutnya
Tags : Pasar Ceplak Kabupaten Purwakarta Kabupaten Garut Kota Banjar Pasar Kuliner Bahasa Sunda Berita Terkini Jabarnews Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

SEREMONIA

berita terkait

DPPKB Purwakarta: Tingkatkan SDM Mulai Dari Keluarga

Disdik Purwakarta Tidak Terapkan Calistung Untuk Syarat Masuk SD

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi