bjb
itcbet

Leuweung dina Konsép Budaya Sunda

Leuweung larangan di Batukarut, Kabupaten Bandung (Foto: Wikinet)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Urang mindeng ngadéngé ungkara “Leuweung dibukbak, urang balangsak”. Ungkara anu awalna aya dina buku pangajaran basa Sunda di sakola. Tuluy dipaké ku para aktivis lingkungan.



Henteu salah éta téh. Sabab lamun dijujut ka puhu, lobana bencana alam saperti caah, urug, jeung tigerat ku cai téh, dina seuhseuhanana mah lantaran leuweung-leuweung dibukbak.

Éta leuweung téh aya anu dijadikeun wangunan, lahan tatanén boh ku rayat boh ku perusahaan, nepikeun ka loba gunung gundul pasir bulistir. Dina ayana ogé, teu manjing pikeun jadi panahan érosi jeung neundeun cai.
Halaman selanjutnya
Tags : Leuweung Tutupan Leuweung Larangan Leuweung Titipan Leuweung Garapan Konsep Budaya Sunda Kampung Kuta Kampung Naga Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi