aqua

Ngaran Kadaharan Kecap Wancahan dina Basa Sunda

Kurupuk gurilem ti Cililin (Foto: Renibeen)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kecap wancahan téh kecap anu meunang mondokkeun, boh tina sakecap boh tina sababaraha kecap, tapi lain tina kalimah. Kaasup akronim jeung singgetan.

Baca Juga:

Bupati Kuningan: 9 Orang Terkonfirmasi Positif Covid-19, Gagal AKB Deh

Transisi New Normal, Pemkab Kuningan Gelar 1000 Rapid Test untuk Warga



Akronim téh wancahan anu mangrupa gabungan tina sabaraha kecap atawa bagian kecap, nepi ka jadi sakecap, contona “comro” akronim tina “oncom di jero”.

Ari singgetan mah ngan dicokot aksara awal kecapna baé, tuluy digabungkeun, contona “RO” (baca: ér-o) wancahan tina “ranginang oyék”.

Tah, dina basa Sunda mah kaitung loba ngaran kadaharan anu mangrupa kecap wancahan téh.
Halaman selanjutnya 1 2 3 4 5 6
Tags : Kecap Wancahan Kadaharan Sunda Kabupaten Kuningan Kabupaten Cianjur Kota Bandung Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Sedang Asyik Panen, Dua Warga Diserang Kawanan Tawon

Sawah Seluas 2,5 Hektare di Kuningan Tersapu Longsor

Mengelaborasi Sistem Open Bidding

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi