bjb

Ngaran Kadaharan Kecap Wancahan dina Basa Sunda

Kurupuk gurilem ti Cililin (Foto: Renibeen)

Penulis: Budi Rahayu Tamsyah

Kecap wancahan téh kecap anu meunang mondokkeun, boh tina sakecap boh tina sababaraha kecap, tapi lain tina kalimah. Kaasup akronim jeung singgetan.

Baca Juga:

Sawah Seluas 2,5 Hektare di Kuningan Tersapu Longsor

Mengelaborasi Sistem Open Bidding



Akronim téh wancahan anu mangrupa gabungan tina sabaraha kecap atawa bagian kecap, nepi ka jadi sakecap, contona “comro” akronim tina “oncom di jero”.

Ari singgetan mah ngan dicokot aksara awal kecapna baé, tuluy digabungkeun, contona “RO” (baca: ér-o) wancahan tina “ranginang oyék”.
Halaman selanjutnya
Tags : Kecap Wancahan Kadaharan Sunda Kabupaten Kuningan Kabupaten Cianjur Kota Bandung Bahasa Sunda Jabarnews Berita Terkini Berita Jawa Barat Berita Lokal Berita Hiperlokal

berita terkait

Perhatian Serius Kabupaten Kuningan Berantas Stunting

Kabupaten Kuningan Gelar Pilkades di 203 Desa

Kebakaran Puncak Gunung Ciremai Sudah Padam

Persib

Berita Populer

Berita Terkini

Mang Jabar

jabarnews tv

tag populer

unduh aplikasi